alıntı
Prof. LB Lazebnik
VI Kasyanenko
Moskova, CNII gastroenteroloji
Bal ve mide asidi üretimi
Bal, birçok gastrointestinal sistem hastalıkları için ilaç olarak kullanılabilen mükemmel bir besindir. Gastrointestinal ülserler ve asitin anormal veya yetersiz salgılanması ile kronik gastrit.
Balın mide sekresyonlarını etkilemek için olan mülkiyeti yaygın olarak kabul edilmiştir, ancak bu etkiyi doğrulamak için literatürde herhangi bir bilgi bulamadık. Bu nedenle, kendimizi araştırmaya karar verdik. Bu amaçla, "Gastroksan-5" bilgisayar sistemli bir mide iç pH metre kullandık. Üç elektrod içeren bir sonda uyguladık - birincisi bir midenin çıkışında (antrum), ikincisi ikinci üçte (gövde) ve üçüncüsü üst kısımda (altkardiyal kısım) ayarlandı. İlk 20 dakika boyunca midenin birincil (başlangıç) pH değerini ölçtük. O normalden daha yüksek olsaydı biz hastalara bal (sıcak su 35-40 100 ml bal 50 gr sıcak çözümü verdi ° C) ve normalden daha düşük olsaydı biz 100 ml (onlara bal 50g soğuk çözümü verdi 13-15 ° C su). Daha sonra: Bir reaksiyon başlangıcı (bal solüsyonu almaya başladığımız andan itibaren asitlik yükselişine veya düşmeye başlayana kadar), bal solüsyonu etkisi süresi (asitlik yükselişinin veya düşüşünün başlangıcından dönüşe kadar Başlangıç seviyesine kadar) ve asgari / minimum ve asidite başlangıç seviyesi arasındaki fark.
Başlangıçta mide sekresyonu artmış, sıcak bal çözeltisi verilen 34 hastanın 26'sında (% 76.4) alkalin etki gözlendi (asidite seviyesinin azalması); Bunlardan 8 tanesi, tek tek asit üretimi ile ilgili olan hiperasiteyi korudu.
Asitliği azalmış, soğuk ballı solüsyon verilen hastalarda, 16 kişiden 12'sinde (% 75) uyarıcı bir etki (asidite artışı) görüldü. Dört hastada gerçek asit yetmezliğine bağlı herhangi bir değişiklik yoktu.
Sıcak bal çözeltisi alkali etkisi 45 sürdü ± 3.6 dakika, (E göre, J, Selezneva en enformasyon), remagel (32.5 dak.) (. 28.9 dakika) Almagel outruns ve megalak yakın alır (45 dak.) Ve Maloksa (56 dakika) antasit özelliklerinde. Sıcak bal çözüm için bir reaksiyonun başlangıcında zamanı 10.7 oldu ± 1.4 dakika ve asitlik düzeyleri arasındaki fark 6,5 oldu ± pH ölçeğinde 0.3.
Sıcak bal çözeltisi alkali etkisi ölçüldü artan başlangıç asitlik, hastaların kontrol grubunda hiçbir etkisi ılık su (35-40 100ml ile bir testte fark edildi ° sonraki tekrarlandı hangi bal olmadan C su) gün.
Soğuk bal çözeltisi (38.1 uyarıcı etkisi ± 10.6 dakika) sıcak çözeltisine (P> 0.05) alkali etkisi biraz az sürdü. Asitliğini uyarıcı başında zaman 3.9 ± ortalama 0.8 dakika. Sıcak bal çözeltisi etkisi başlangıcı ile karşılaştırıldığında, bu reaksiyon daha hızlı geldi (P <0.05). PH ölçeği (başlangıç ve uyarılmış asitlik arasındaki fark) minimal yayılma 3.6 oldu ± 0.4, ve sıcak çözeltinin pH değeri yayılma daha düşüktü.
Bütün bunlar, bal çözümlerinin güçlü alkalin (sıcak çözelti) veya uyarıcı etkiye sahip olduğunu kanıtlamıştır (soğuk çözelti). Bu özellikler tek tek görünür, ancak vakaların neredeyse% 75'inde görülürler.
Biz soğuk bal çözümü almaya indirdi mide asit olan hastalar tavsiye ederim (13-15 su 100 ml bal 50g ° yemeklerden hemen önce, C, günde üç kez) yerine kimyasal bazlı ilaçlar. Artan asidite, sıcak bal çözeltisi (35-40 su 100 ml bal 50g gelince ° C) (Gıda asidi nötralize işlevi vardır çünkü, kahvaltı ve öğle yemeği sonrası), yemeklerden sonra 1-1.5 saat uygulanacak olan Ve uyurken bir saat önce, çünkü bal sakinleştirici etkiye sahiptir.
bu yazı alıntıdır
|
arı yetiştiriciliği ve arı kursiyer arkadaşlarla arı ürünleri arı yetiştiriciliği arıların bakım ve önemini paylaşma açısı ile kurulmuş bir paylaşım gurubudur arıcılık,arı ürünlerini arıcılık bilgilerini deneyimli deneyimsiz kişiler arası yardımlaşma açısına değinilecek her türlü paylaşımlara açık olan bir blogtur... SAYGILARIMIZLA ... adil yıllı
17 Ocak 2017 Salı
Bal ve mide asidi üretimi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder